Informatie

Er zijn de nodige verschillen in haardhout. Niet alle soorten hout zijn geschikt voor de houtkachel of de open haard. Let daar op bij uw keuze als u hout gaat aanschaffen. Daarom hebben wij alleen geschikte houtsoorten. De houtsoorten die wij verkopen zijn:

  • Eiken
  • Beuken
  • Essen
  • Berken.

De keuze van de soort hout is belangrijk voor u. Hieronder informatie over de soort hout die wij adviseren om te kiezen voor uw kachel of open haard.

Afhankelijk van het soort kachel of openhaard moet het soort hout worden gekozen. Er wordt wel eens verteld dat men een zogenaamde “allesbrander” heeft. Die kachel bestaat niet. Het is niet raadzaam om “alles” in de kachel of open haard te verbranden. Er zijn verschillende redenen, en de belangrijkste zijn:

  • het is niet goed voor het milieu
  • u krijgt extra aanslag (creosoot) in het rookkanaal
  • de kans op een schoorsteenbrand neemt toe.

Als u een houtkachel heeft is het raadzaam om een mix van droog hout te gebruiken, zoals de soorten die al eerder zijn genoemd. De kachel heeft van zichzelf een goed rendement. Bij de keuze van de juiste houtsoort voor uw kachel neemt het rendement van uw kachel toe. U kunt voor advies voor de juiste houtsoort ook bij Verhoefhaardhout terecht.

Een open haard heeft echter veel warmteverlies. Het meest geschikt hiervoor is een mix van hout. In ieder geval een hardere houtsoort, waardoor u meer rendement heeft van uw hout. Veel warmte gaat namelijk verloren door het rookkanaal.

Heeft u verder nog vragen, wilt u meer informatie of wilt u een bestelling doen. Kijk verder op deze website.

Uw bestelling kan bij ons worden opgehaald. De bestelling kan uiteraard ook bij u thuis worden afgeleverd, indien aangegeven bij het product. De voorwaarden staan vermeld bij de diverse artikelen. Pinnen bij afhalen of op locatie is mogelijk.

Uiteraard kunt u ook telefonisch contact met ons opnemen.